You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Buitenkapsalon

Weer komt de biokapper met iets unieks naar buiten. Wel letterlijk buiten want wij zijn de enige kapper ooit met een buitenkapsalon.
In de zomer wordt voortaan buiten gekapt. Zalig in de zon genieten!
Het buitensalon is speciaal voor u als klant ontworpen om u te laten genieten van een rustmoment in een groene oase. Hoe meer we buiten kunnen leven hoe beter we ons voelen. Trouwens onze biokleuringen werken nog veel beter in de buitenlucht door het hogere zuurstofgehalte. Wij verbruiken dan ook veel minder energie.

https://www.biokapper.be/RepositoryFiles/Algemeen/Algemeen/buitenkapsalon.jpeg

Een unieke belevenis

Zoals u kunt zien is het aangenaam vertoeven in ons buitenkapsalon.
Een oase van rust in hartje Gent.

https://www.biokapper.be/RepositoryFiles/Algemeen/Algemeen/buitkapsalon-inkijk.jpeg

De Biokapper: Buiten knippen.

The Business? De Biokapper? Toegeven, ook wij dachten meteen aan geitenwollensokken en keukenschaarkapsels, maar niets is minder waar. Dit is bio,als in: haarvriendelijk,ammoniakloos en uniek in België! The Plus? Hun buitenkapsalon! Een terrasje onder de palmbomen terwijl de wind door je pasgewassen haar waait. We’ll pay for it!

Watergolf onder de palmboom.

Eerste biokapper knipt nu als eerste klanten op terras.

Gent- Sinds deze week kan u in de Zuidstationstraat genieten van een terrasje terwijl uw haar geknipt wordt. Voor die primeur zorgen kapper Hervé Lauwaert en zijn vrouw Marianne. Zeventien jaar geleden was Hervé al de eerste biokapper van het land. Nu is hij ervan overtuigd dat zijn eenvoudig maar slim idee weer heel wat navolging krijgt. “ Iedereen wil op het terras zitten. Een knipbeurt staat hier gelijk met puur genieten.”

“ Ik ben altijd al iemand geweest die op zoek is naar speciale dingen. Ik wil de klanten iets aanbieden wat ze nergens anders vinden. Meestal krijg je in een kapsalon niet veel meer te horen dan ‘ zet je maar op die of die stoel ‘ en dat is het. Een bezoek aan ons kapsalon moet voor de klant puur genieten zijn.” vertelt Hervé Lauwaert.

En dat doen ze. In de schaduw van een palmboom, met eventueel de voeten in een badje en een verfrissend briesje dat waait. Voor veel Gentenaars die geen tuin hebben, is het een ideale ontspanningsplaats. “ Het is fantastisch dat we hier op het terras kunnen zitten. We worden echt verwend. Ook al is het snikheet buiten, met je natte haren in de tuin zitten is een verademing”, zegt klant Kenneth.

Het kapsalon in open lucht is nog niet volledig klaar. “ Er komt nog een ligzetel, de muur wordt met planten bedekt en we hangen boxen. Het zal allesbehalve op een klassiek kapsalon lijken, maar een groene oase van rust zijn” aldus Hervé. “
Ik voel me zelf een stuk beter. In mijn beroep zit ik voortdurend binnen opgesloten. Dankzij het terras kan ik ook eens een frisse neus halen. Maar ik beperk me niet alleen tot het terras wat vernieuwingen betreft. Later dit jaar wordt het kapsalon één grote witte doos. Het wordt een soort lounge waar er ook massages worden gegeven. Uniek in ons land.”
De vindingrijkheid van Hervé legt hem geen windeieren.

BV’s

Er zit een schare BV’s in zijn klantenbestand. “Vera Dua komt bij mij. Piet Van Eeckhaut laat om de twee weken zijn baard knippen, heel wat missen zijn kind aan huis. Ik begeleidde ook Debbie De Waele op Miss Universe en zit veel in Azië. Je kan het beroep zo saai of leuk maken als je wilt.”

Op terras bij de kapper.

Gent- Je haar laten knippen met je voeten in het water en in de schaduw van wuivende palmbomen. Het kan voortaan bij de BIOKAPPER in de Zuidstationstraat. Uitbater Hervé Lauwaert heeft op zijn terras drie kappersstoelen geïnstalleerd zodat de klanten voortaan buiten bediend kunnen worden.

“ Naar de kapper gaan, dat is even wegvluchten en genieten.” Biokapper Hervé Lauwaert neemt dat nu wel heel letterlijk. Achter zijn kapsalon, dat al sinds 1997 in de Zuidstationstraat gevestigd is, kocht hij een tweede pand aan. Op het terras installeerde hij een heus openluchtkapsalon.

“ Ik liep al tien jaar met dat idee rond. Het is niet alleen een stuk aangenamer voor mezelf en voor de klanten om buiten te werken, het heeft ook een practisch voordeel. Mijn biologische haarkleuringen op basis van klei, zijde en natuurlijke kruiden werken veel sneller in in openlucht.”

Altijd kiezen:

Hervé Lauwaert heeft nu acht stoelen binnen en drie buiten. “ Ik ben van plan om drie maanden per jaar buiten te werken. Als het regent, zal het natuurlijk binnen te doen zijn. De klanten mogen ook altijd kiezen, maar tot nog toe geeft tachtig procent de voorkeur aan het buitenterras.”

Naar de biokapper gaan, betekent meer dan alleen maar je haar laten knippen. “ Het is een vorm van genot. Onze klanten krijgen bijvoorbeeld ook een handmassage. Als ze dat willen, kunnen ze buiten met de voeten in het water zitten. Je kan je niet voorstellen dat je hier in het centrum van Gent zit. Buiten rijden de bussen voorbij, op het terras is het een oase van rust. Het is echt vakantiegevoel.

Een kapper uit Gent knipt bij deze zomerse temperaturen het haar van zijn klanten niet in het salon maar in openlucht.
Biokapper Gent